Erfaren, utbildad och motiverad personal när du behöver den

MRC Stockholm

Anställda om MRC

Marie Helander, 22 år

Anställd 3 år hos MRC Stockholm

- Jag var lite orolig först att behöva gå upp så tidigt på morgnarna, men det var lättare än jag trodde att komma in i den vanan, säger Marie som får sova till klockan 05.00 när hon jobbar. Arbetet som varuplockare på MRC Stockholm är hennes första ”riktiga” anställning efter gymnasiet. 

- Det som är bra med att börja så tidigt på morgonen är att man slutar mitt på dagen och kan få hela eftermiddagen ledig.

Marie trivs jättebra med jobbet och arbetskamraterna.

- Det är en skön stämning i teamet och jag känner många sedan tidigare, säger Marie som är Norrtäljebo och oftast jobbar på Flygfyren i Norrtälje men även i Vallentuna, Sollentuna och Stockholm. Att man får vara på lite olika ställen är roligt, det är bra med variation. Dessutom har vi lite olika arbetsuppgifter och möjlighet till nya utmaningar som att sitta i kassan eller jobba i delikatessen. Någonting jag uppskattar mycket är att jag själv kan styra hur mycket jag vill och kan arbeta. Det finns nästan alltid extrapass om man är intresserad.

Pär Viktorsson, 29 år

Anställd 5 år hos MRC Stockholm

- Det är ett bra jobb för mig där jag befinner mig i livet just nu. I vår ska jag börja plugga och då kan jag vara kvar på MRC Stockholm ändå. Det är det som är det bästa med den här anställningen, tycker jag. Du bestämmer själv när och hur mycket du vill jobba.

- Det är en skön stämning i företaget med många trevliga jobbarkompisar. Cheferna är bra och det känns som att de bryr sig om en, frågar hur man mår och så. Vill man jobba mycket är det inga problem, det finns alltid jobb.

Pär bor och arbetar mest i Stockholm, framför allt som varuplockare men han har även hoppat in extra i delikatessdisken på Ica.

- Jag fick möjlighet att testa det hos en kund. Det är roligt och utmanande med någonting nytt. Visar man bara framfötterna är ingenting omöjligt.

Marcus Hawkins, 19 år

Anställd 9 månader hos MRC Stockholm

- Det är viktigt för mig att kunna vara fysisk på jobbet, jag skulle må dåligt av att sitta framför en dator hela dagarna. Som varuplockare på MRC Stockholm får jag röra på mig hela tiden och dessutom vara social och träffa människor. Det är många av butikens kunder som ställer frågor till oss från MRC och det är kul att kunna hjälpa dem. Marcus började som timanställd på MRC när han fortfarande gick på gymnasiet. Efter studenten blev det mer timmar och under juli blev det hela 162 timmar.

- Det är bra, för det bästa med jobbet är att jag får lön! säger Marcus uppriktigt. Sedan är det en bonus att jag trivs så bra med jobbet och jobbarkompisarna, och att cheferna är schyssta. I synnerhet Per som har stor förståelse för att man även har ett privatliv och ibland behöver balansera det med jobbet.

Marcus bor och arbetar i Norrtälje. Stor del av fritiden går åt till träning, framför allt kampsport och friidrott.

Christina Wrangell, 62 år

Anställd 6 år hos MRC Stockholm

- Vi har jättekul tillsammans när vi jobbar, och jag har lite av en mammaroll. Efter 22 år i barnomsorgen blir man ju lite omhändertagande som person och de flesta som arbetar här på MRC är en generation yngre än mig, som är äldst.

Christina fick tips av sin systerdotter att testa jobbet som varuplockare på MRC Stockholm. Hon var lite rädd för de tidiga morgnarna, men vande sig snabbt. Idag är hon varje dag på Flygfyren i Norrtälje och ansvarar för lösgodiset.

- Det passar bra att ha mig där eftersom jag inte gillar sötsaker själv, skrattar hon.

Christina har ett fast schema varje dag, men när det behövs kan hon ändra sina tider.

- Det är bra att man kan ta egna beslut och påverka hur och när man jobbar. Cheferna är mer som kompisar, de sitter inte på en piedestal utan är med oss på golvet och jobbar. Jag träffar dem ofta och det är inga problem att säga till dem när jag tycker att de gör fel. De är som oss andra, vi är ett team.

Maj-Len Söderman, 53 år

Anställd 5 år hos MRC Stockholm

Maj-Len jobbar mest som varuplockare, men även med ombyggnation.

- Redan från första dagen stortrivdes jag på MRC Stockholm. Efter 20 år inom vården var det härligt med en ny utmaning. Och det är ju så fritt! Jag kan själv påverka min arbetstid i stor utsträckning som gör det möjligt att planera på ett sätt som passar mig.

Maj-Len arbetar normalt sett två dagar i veckan i Upplands Väsby och tre dagar i Norrtälje. Totalt motsvarar det en 75-procentig anställning. Hon börjar runt klockan sex på morgnarna och går upp kvart i fem.

- Det gör mig ingenting, jag är morgonpigg. Dessutom har jag ett roligt, omväxlande och fritt jobb som jag värdesätter mer än att få sova länge på morgnarna.

Personal-login Hemsida av: Webbyrå KA Stockholm